SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom | DnWdDesigns

SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom

Objavljeno od u Blog na srp 20, 2015

SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom

Od pokretanja SuperCacher sustav u 2012. SiteGround je povremeno znao implementirati pokoji novitet, nadogradnju ili manju promjenu  na svom SuperCacheru, no nijedna od tih promjena nije bila velika poput ove! Iako samo sučelje u vašem cPanelu, ako ste korisnik SiteGround hosting usluge, i WordPress/Joomla/Drupal dodaci izgledaju nepromijenjeno, ispod haube došlo je do velike promjene i od sad imate SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom.

 

Zašto mijenjati Varnish s NGINXom?

 

SiteGround je svoju uslugu SuperCacher izgradio na Varnishu jer je u tom trenutku bio najfleksibilnije i robustno rješenje koje je moglo obraditi različite potrebe web stranica koje je SiteGround hostao. Varnish je omogućavao keširanje različitih aplikacija i konfiguracija samih web stranica. Također, pošto SiteGround koristi Apache za web servere, Varnish je omogućavao najčišću i najstabilniju moguću implementaciju. U vrijeme implementiranja SuperCacher usluge SiteGround je bio među prvima koji je svojim korisnicima pružio reverse proxy uslugu s jednostavnim korisničkim sučeljem, a ujedno ste bili u mogućnosti izuzeti URLove iz keširanja bez da ste morali prije toga kontaktirati hosting kompaniju.

 

SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom | darko-novak.from.hr

 

Kako bilo da bilo, nekoliko godina kasnije, ispostavilo se da sustav ima određenih ograničenja što se same konfiguracije tiče i stoga ga je bilo potrebno unaprijediti. Jedan od najvećih problema Varnisha bio je taj što nije u mogućnosti keširati https upite. Nadalje, tvorci Varnisha objavili su javno da nemaju u planu implementirati tu funkcionalnost.

Na štetu sustava išla je i objava od strane Googla da će bolje rangirati stranice sa SSL certifikatima. Iz svega priloženoga jasno je da je SiteGround morao pronaći drugo rješenje. NGINX tehnologija ima odličnu SSL podršku i nudi brojna poboljšanja na području brzine i stabilnosti što je u konačnici i dovelo do odluke i implementacije u SiteGrounov sustav.

 

Što dobiva krajnji korisnik?

 

Prelazak s Varnisha na NGINX daje vam dvije velike prednosti:

 

SSL podršku

 

Stari SuperCacher sustav nije bio u mogućnosti ponuditi keširani ( predmemorirani ) sadržaj https upitima. To u biti znači da su sve vaše šifrirane stranice ( encrypted s SSLom ) bile 100% dinamičke. Dakle, ako ste podesili svoju web stranicu na način da je svaka stranica bila šifrirana uz pomoć SSL certifikata niste bili u mogućnosti iskoristiti SuperCacher i njegove prednosti. Uz pomoć NIGIX tehnologije i SiteGroundova SuperCachera sada je moguće keširati i šifrirane stranice.

Postoje i stranice na vašem webu koje nipošto ne bi trebalo keširati – košarica, stranice profila, stranice odjava, i sl. SiteGround je za takve stranice dodao pravilo u svoju konfiguraciju koje ih isključuje iz keširanja. Poanta cijele priče je ta što ste sada, ako hostate sa SiteGroundom, u mogućnosti na cijelu stranicu progurati SSL certifikat i svejedno uživati u velim brzinama prikazivanja sadržaja svojim korisnicima bez gubljenja stabilnosti sami stranica a da priton ne morate raditi dodatne preinake na samom SuperCacher dodatku.

 

Poboljšane performanse i stabilnost

 

Korištenjem NIGIX tehnologije SiteGroundovim tehničarima lakše je održavati i nadograđivati reverse proxye. NIGIX je puno stabilniji od Varnisha i nije potrebo puno dodatnog kodiranja kako bi sustav funkcionirao kako treba za krajnjeg korisnika. Uz sve navedeno s NIGIXom SiteGroundu je omogućeno da uključi i SPDY opciju paralelno sa SuperCacherom za sve svoje korisnike i s time još više poboljša performanse svojim korisnicima.

 

Proces migracije s Varnisha na NGINX

 

Migracija je bila odrađena u nekoliko pomno isplaniranih koraka kako korisnici ne bi osjetili downtime. Prvo je bila objavljena nova verzija SuperCacher dodatka i svim korisnicima bilo je dato dovoljno vremena kako bi mogli nadograditi dodatak na najnoviju verziju.

Kad je bilo, od strane SiteGroundovih tehničara, detektirano da gotovo svi korisnici koriste novu inačicu SuperCachera započelo je mijenjanje Varnisha s NGINXom na svin SiteGrounovim serverima. U tom stadiju SSL keširanje još uvijek nije bilo uključeno i sprovedeno je nekoliko testiranja kako bi se uvjerilo da sve radi kako treba. Tada je započela postepeno konfiguriranje svih SiteGroundovih servera i u konačnici uključena je podrška za keširanje svih SSL stranica.

Već nekoliko godina uspješno koristim usluge SiteGrounda, ali svejedno svako malo bivam iznenađen njihovim inovacijama i konstantnim poboljšanjem usluga i servisa. Isprobao sam veliki broj razvikanih hosting kompanija ali i one nešto manje po veličini, pa čak i hrpu tvrtki koje nude besplatni hosting, no SiteGround je daleko najbolji od svega što sam u ovih osam godina imao prilike isprobati. Moje petogodišnje iskustvo sa SiteGroundom ponukalo me i na “affiliate suradnju“s kompanijom pa tako nudim izradu BESPLATNE WEB STRANICE svima koji kroz moj affilate link zakupe hosting paket.

Zatražite besplatnu web stranicu | darko-novak.from.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

SiteGround SuperCacher na NGINX-u sa SSL podrškom

od Darko Novak vrijeme potrebno za čitanje: 3 min
0

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Share This
Follows